Przejdź do treści

POLECAMY
OGROMNY PLACEK PO WĘGIERSKU
To już nasza klasyka. Placki ziemniaczane tarte są na świeżo z dodatkiem czosnku oraz warzyw. Sos tworzymy na bazie wysokiej klasy wołowiny duszonej z grzybami, marchewką, cebulą oraz paloną papryką. Do dania podajemy buraczki.
59
PLACEK PO WĘGIERSKU (POŁÓWKA)
To już nasza klasyka. Placki ziemniaczane tarte są na świeżo z dodatkiem czosnku oraz warzyw. Sos tworzymy na bazie wysokiej klasy wołowiny duszonej z grzybami, marchewką, cebulą oraz paloną papryką. Do dania podajemy buraczki. Waga dania w rejonie 600gr
39
ZUPY
ROSÓŁ Z MAKARONEM
Prawdziwy, oparty na kilku rodzajach mięs oraz warzyw rosół podajemy z przepysznym makaronem
18
ZUPA GULASZOWA
Zamiennie z meksykańską. Aromatyczna, gęsta zupa gulaszowa z dodatkiem warzyw oraz ziemniaków.
28
ZUPA MEKSYKAŃSKA
Aromatyczna zupa meksykańska z dużą ilością mięsa wołowego, fasoli, kukurydzy. Przeważnie minimalnie bardziej ostra.
25
DANIA GŁÓWNE
SCHAB Z KOŚCIĄ „KOMPANIA BRACI”
Schab marynujemy kilka godzin, aby później smażyć go klasycznie na smalcu. Mięso podajemy na kapuście zasmażanej
52
OGROMNY PLACEK PO WĘGIERSKU (WEGE)
Placek ziemniaczany tworzymy z dodatkiem czosnku oraz warzyw. Zamiast gulaszu wołowego proponujemy mix grillowanych warzyw z dodakiem sera Halloumi. Do dania podajemy buraczki
55
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA SOUS-VIDE
Gotowana w niskiej temperaturze polędwiczka wykańczana jest na grillu- to gwarantuje jej soczystość oraz doskonały smak. Danie urozmaicają grillowane warzywa, a do mięsa dodatkiem jest tworzony przez nas sos barbecue
57
PIERŚ GRILLOWANA premium
Pierś z kurczaka (kurczak zagrodowy bez antybiotyków) tworzymy techniką sous-vide wykańczając ją na grillu. Danie urozmaica przepyszna sałatka o lekko słodkim charakterze.
49
PSTRĄG SMAŻONY NA PATELNI
Pstrąga, z dodatkiem czosnku oraz cebulki, smażymy klasycznie na patelni. Aromat ryby wzmacniają wybrane zioła, a całość podajemy z sałatką o lekko słodkim charakterze. Warto dodać, iż sprzedawany pstrąg wpisany jest na ministerialną listę produktów regionalnych a sprowadzamy go z górskich rejonów Kłodzka
59
GRILLOWANA DORADA KRÓLEWSKA
Przepyszną Doradę grillujemy powoli i dostojnie. Smaku nie zmieniamy dodatkowymi ziołami, dodajemy tylko gałązkę rozmarynu oraz plaster cytryny. Rybę podajemy z mnóstwem przepysznej sałatki o lekko słodkim charakterze
65
PÓŁMISEK KAPRYS NA SMAK (2-4os)
Mix naszych mięs – na półmisku znajdziemy dwa kawałki piersi z kurczaka, dwie polędwice oraz dwa kawałki schabu z kością. Wszystko urozmaica sałatka, ZASMAŻANA KAPUSTA, a do półmiska dodajemy sos barbecue, chrzan oraz buraczki. Półmisek podawany jest z frytkami oraz puree
160
SAŁATKI
HALLOUMI & POLĘDWICA
Głównym składnikiem dania pozostaje polędwiczka sous-vide z grillowanym serem Halloumi. W skład sałatki wchodzą także pomidorki cherry, grillowana papryka, migdały a danie podajemy z grzankami
53
CEZAR PREMIUM
Na mix salat trafia cała pierś z kurczaka - oczywiście zagrodowego bez dodatków antybiotyków. W skład SAŁATKI wchodzą pomidorki cherry, duze kapary oraz nasz autorski sos cezar. Dodania podajemy grzanki
49
KREWETKI NA AUTORSKIM SOSIE
Krewetki argentyńskie dusimy w winie z dużą ilością czosnku, pietruszki. Sos wzbogacają pomidorki cherry oraz czarne oliwki. Całość podawana jest na kompozycji sałat a danie zwieńczają grzanki
53
MAKARONY
LINGUINE CUKINIA&SZPINAK
Najwyższej klasy makaron włoski o smaku szpinaku, podajemy z grillowaną cukinią, karczochem, czarnymi oliwkami, czosnkiem oraz młodym szpinakiem. Danie okraszamy Grana Padano
39
PENNE NEAPOLITANA
Domowy włoski makaron Penne podajemy z grillowanym zagrodowym kurczakiem, czerwoną cebulką, szpinakiem, czosnkiem oraz brokułami. Wszystko mocno okraszone Grana Padano
49
FETTUCCINE SCAMPI
Najwyższej klasy makaron włoski podajemy z duszonymi w winie krewetkami z dodatkiem czarnych oliwek, pomidorków Cherry, czosnku oraz zielonej pietruszki. Wszystko okraszamy Grana Padano
53
DESERY
NALEŚNIKI
Pyszne naleśniki podane z musem mascarpone oraz sezonowymi owocami
29
FONDANT CZEKOLADOWY
Tworzony na świeżo Fondant czekoladowy, podany z seznowym sosem na bazie wina
28